TINERI FARA ETICHETE


Proiect de promovare a diversitatii in scoala romaneasca.


Proiect initiat de Asociatia Sigma Development Center


Despre Initiator

Asociatia Sigma Development Center

Asociatia Sigma Development Center este o organizatie non-guvernamentala, conform OG 26/2000 cu modificarile si completarile ulterioare.

In calitate de solicitant, partener sau prestator, ONG-ul a initiat si derulat proiecte menite sa consolideze educarea si formare interactiva si continua a tinerilor si adultilor, precum si servicii de informare, consiliere si mediere a persoanelor in cautarea unui loc de munca. In cadrul ONG-ului lucreaza 5 formatori acreditati CNFPA, 3 manageri de proiect acreditati CNFPA si isi desfasoara activitatea 20 voluntari cu varsta cuprinsa intre 18-60 ani.

Incepand cu luna octombrie 2010, ONG-ul este partener in cadrul Pactului Regional pentru Ocuparea Fortei de Munca si Incluziune Sociala, regiunea Sud-Est, pentru a permite o mai buna identificare a problemelor comunitatii, gasirea de noi resurse si folosirea de noi oportunitati, in folosul beneficiarilor programelor pe care ONG-ul le implementeaza.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor care doresc sa se reorienteze profesional, Sigma are acreditate 8 programe de formare profesionala a adultilor adaptate cerintelor de pe piata fortei de munca, pentru ocupatii cerute la momentul actual pe piata fortei de munca. Intr-un program POSDRU implementat anterior, ONG-ul a calificat un numar de 208 someri, dintre care un procent mai mare de 50% a fost reprezentat de tineri aflati in situatie de risc.

In plus, in colaborari cu alte organizatii sau institutii publice, ONG-ul a calificat un numar de 50 someri si tineri fara loc de munca in ocupatia Ingrijitoare batrani la domiciliu,a sustinut cursuri de dezvoltare personala pentru 80 someri si tineri  si a livrat programe adaptate inserarii tinerilor elevi pe piata muncii pentru 130 elevi de clasa a 12-a. Deasemeni, pentru a fi un factor activ pe piata fortei de munca, ONG-ul a obtinut acreditarea din partea Agentiei Nationale a Fortei de Munca ca  furnizor de servicii de informare si  consiliere a muncii pe piata interna, si acreditarea ca  furnizor de servicii de mediere a muncii pe piata interna. In urma parteneriatului cu AJOFM in unul din proiectele cu finantare europeana, ONG-ul a primit statutul de partener in reteaua de mediere ANOFM, mai precis face parte din Parteneriatul public-privat pentru ocuparea fortei de munca din 2011.

Ca mediator, Sigma a acordat suport unui numar de peste 98 persoane pentru identificarea si plasarea acestora in tara sau strainatate. ONG-ul colaboreaza cu firme specializate de plasare forta de munca in tara si strainatate,pentru a asigura un plus de valoare serviciilor de mediere derulate.
La finalul anului 2009, sub unul din brandurile comerciale care stau la baza infiintarii ONG-ului, s-a derulat un proiect pentru studentii din Constanta, intitulat „Un interviu de succes” care a avut drept scop pregatirea studentilor pentru prezentarea la interviul de angajare – dezvoltare de abilitati si competente. Acest program a fost reluat si redimensionat la nevoile somerilor tineri si persoanelor in cautarea unui loc de munca incepand cu noiembrie 2010 in cadrul a doua proiecte finantate in cadrul POS DRU, DMI 5.1, pentru care Sigma a fost solicitant.