TINERI FARA ETICHETE


Proiect de promovare a diversitatii in scoala romaneasca.


Proiect initiat de Asociatia Sigma Development Center


Despre Parteneri

InterCultural Iceland

InterCultural Iceland este un consortiu non-profit care dezvolta initiative educationale inovatoare si ofera un spectru larg de expertiza multi-disciplinara si activitati de formare. Organizatia, fondata in 2003 in Reykjavík Islanda, a devenit un important centru de cercetare si de instruire la nivel national si european cu privire la temele de formare profesionala pentru adulti, dezvoltarea de noi competente si formarea cadrelor didactice in domeniul educatiei interculturale, in domeniul invatarii cooperative intre profesori si al trainingurilor de sensibilizare cu privire la rasism, migratie, prejudecati si discriminare.

Astazi, Centrul are o reputatie internationala pentru excelenta in domeniile formarii de formatori si profesori, educatiei interculturale, invatarii prin cooperare in grupuri multiculturale, anti-rasiste si de formare-sensibilizare impotriva prejudecatilor si a discriminarii la nivel regional si european.

In 2012, ICI a primit un certificat de “Furinzor cursuri de calitate in cadrul programului Grundtvig IST 2012″ pentru un curs de formare-sensibilizare derulat in Islanda din 2004. De atunci, ICI a dezvoltat si a incercat noi metodologii si materiale cu diferite grupuri de adulti din Islanda si Europa. Din aceste motive, Centrul joaca un rol-cheie in domeniul educatiei interculturale si de formare a profesorilor la nivel local, mai ales pentru experienta sa in: invatarea prin cooperare, metodologia de instruire complexa si metodele de predare activa, creativa si diversificata.

Centrul Regional de Resurse pentru Organizatii Neguvernamentale Constanta

Centrul Regional de Resurse pentru Organizatii Neguvernamentale Constanta are ca misiune sprijinirea dezvoltarii si afirmarii organizatiilor societatii civile din Sud – Estul Romaniei ca actori importanti ai constructiei societartii democratice, alaturi de administratia publica si de sectorul de afaceri.

Pentru indeplinirea misiunii, Centrul asigura servicii de informare, educare, asistent/consultanta si networking.

In cadrul organizatiei functioneaza si un Centru de Voluntariat (membrul al Retelei Nationale a Centrelor de Voluntariat din Romania) prin care se recruteaza si se distribuie voluntari. catre ONG-Centrul de voluntariat recruteaza cca 100 de voluntari in fiecare an, dintre care cca 15-20 activeaza direct in proiectele si serviciile Centrului de Resurse iar ceilalti sunt distribuiti catre proiectele altor organizatii.