TINERI FARA ETICHETE


Proiect de promovare a diversitatii in scoala romaneasca.


Proiect initiat de Asociatia Sigma Development Center


Primele mele impresii

Luminita Costache

Implementarea proiectului „Tineri fara etichete” a debutat nu demult, iar odata cu ea si primele activitati propriu-zise in scoala, alaturi de elevi si profesori. Implicit, nu au intarziat sa apara primele impresii, primele trairi, primele simtiri. S-a format un trio frumos: voluntari-profesori-elevi, fara a uita de coordonatorii proiectului, care parca ne ghidau din umbra, dar si cu prezenta lor.

In acest sens, voi asterne impresiile mele ca voluntar activ, implicat cu toata convingerea in acest proiect. Teoria etichetarii imi era familiara, iar consecintele ei nefaste puteau acum pe aceasta cale a fi combatute, si nu intr-un mod dur, nu intr-un mediu de impunere, ci in timpul unor activitati extrascolare, incarcate de o atmosfera prietenoasa si ludica.

Jocul a stat si va sta in continuare pe pozitie dominanta in cadrul lucrului cu elevii si marturisesc ca acest aspect imi place nespus si mie. A invata si a dezvolta atmosfera in clasa de elevi, a insusi rolurile specifice unei echipe si a crea un spirit aparte, nu ar fi fost posibile fara aceasta metoda moderna.

Ne-am adresat unor elevi de liceu si i-am simtit din perspectiva noastra, a voluntarilor: adolescenti ca si noi, dornici sa experimenteze si sa-si insuseasca noi cunostinte, reticenti uneori, dar totusi maleabili.

Feedback-ul pozitiv din partea lor si zambetele de pe chipurile tinerilor parca ne-au recompensat munca si am simtit ca nu o facem cu prisos. Jocurile de cunoastere, jocurile dinamice, ice-breaking-urile si debriefing-urile au stat in spatele unei colaborari de initiere, care se doreste a fi una eficienta.

Imi doresc sa continuam acest proces de explorare cu dedicatie si entuziasm si sa atingem scopul proiectului, ca in cele din urma tinerii sa se lepede de etichete si sa imbrace valori morale solide si constructive.

Autor: Luminita Costache

By admin February 24, 2015

2 Comentarii

By Daniela

Foarte frumoase impresii si foarte frumos scrise , Luminita ! Multumim pentru ca ne-ai incantat .

February 25, 2015
    By Etienne

    De fapt masterul de la ASE, nu e chiar atat de Online Marketing cat mai mult de Marketing pur si silmpu. Online e mai mult mediul in care se desfasoara cursurile. Ca exemplu: din 16 cursuri (3 semestre) doar 2 cursuri au legatura directa cu marketingul online; pe diploma de la final nu va scrie ‘masterat in marketing online’ ci doar ‘masterat in marketing’. Chiar nu inteleg de ce beneficiaza de atata sustinere in online un program de master care poarta amprenta a tot ce inseamna “invatamant romanesc”.

    May 7, 2015

Lasa un comentariu