TINERI FARA ETICHETE


Proiect de promovare a diversitatii in scoala romaneasca.


Proiect initiat de Asociatia Sigma Development Center


Primul pas spre schimbare

Primul pas spre schimbare

Multă lume, în societatea actuală, vorbește despre schimbare. Așa cum spune și citatul „Be the change that you want to see in the world!”  așa și proiectul Tineri fără etichete a luat naștere, gata pentru a se „lupta” pentru un mediu nonviolent și tolerant în liceele constănțene.

Cu acest obiectiv în minte, în weekend-ul trecut, liceul „I. Bănescu” din Mangalia a făcut primul pas spre schimbare. Ca voluntar în cadrul acestui proiect, acest prim training a avut un impact puternic asupra mea, de la pregătirea alături de profesorii implicați pe proiect și ceilalți voluntari, până la prima întâlnire cu liceenii.

Trebuie să recunosc, eram neliniștită, poate din cauza entuziasmului deoarece urma să îi cunosc pe cei care vor participa în acest proiect, în următoarele luni. Orice neliniște a fost repede spulberată în momentul în care  am intrat  în sala în care elevii erau pregătiți  să înceapă activitățile pe ziua aceea. Așa că, fiecare, de la voluntari până la profesori, am dat start-ul acestei provocări.

Pe parcursul celor patru ore petrecute împreună în cadrul primei sesiuni, cu tematica CREAREA ATMOSFEREI ÎN CLASĂ ȘI DEZVOLTAREA SPIRITULUI DE ECHIPĂ, tinerii liceeni au dat dovadă de proactivitate și un spirit cooperant nemaipomenit. Am rămas plăcut surprinsă să observ dorința acestora de participare, m-am simtit atât de bine atunci când au venit din proprie inițiativă pentru a cere mai multe informații și a pune întrebări despre voluntariat și alte activități.

Prin acest proiect, sper ca fiecare participant să realizeze că, la sfârșitul zilei, el însuși este un agent de schimbare care poate să intervină în ceea ce se întâmplă în jurul său, poate să facă lumea în care trăiește un loc mai bun, mai tolerant, poate să se „lupte” cu nedreptatea, discriminarea și violența. Potențialul este acolo, inițiativa există, iar această primă sesiune a demonstrat exact acest lucru, fiind doar începutul unei călătorii care, dacă fiecare elev este dispus să o înceapă, poate întreprinde lucruri frumoase în orice își propune.

Aștept cu nerăbdare și următoarele module de training, iar din ce am observat, sunt sigură că și elevii, la rândul lor, simt același lucru.

Autor: Andrada Stan

By admin February 24, 2015

1 Comentarii

By Victor

Ai mai multe detalii cu prviire la cei care predau? Care este experienta lor in online? sau care le sunt acreditarile pe marketing online?Mie corpul profesoral imi face impresia unuia, hai sa ii zic “clasic”.Nu vreau sa ofensez pe nimeni, cu atat mai putin pe acei distinsi profesori insa, uitandu-ma la fetele dumnealor si la varstele dumnealor ma indoiesc ca ar putea preda marketing online sau interactiv. De asemenea, unde sunt cv-urile celor mai tineri de la care ai putea astepta macar know how daca nu pregatire teoretica.

May 8, 2015

Lasa un comentariu