TINERI FARA ETICHETE


Proiect de promovare a diversitatii in scoala romaneasca.


Proiect initiat de Asociatia Sigma Development Center


TINERI FĂRĂ ETICHETE – proiect de promovare a diversității în școala românească

Asociatia Sigma Development Center Constanța, InterCultural Iceland, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Centrul de Resurse pentru ONG-uri CENTRAS Constanța anunță finalizarea Scolii fara Etichete, o tabară organizată în cadrul proiectului pentru 50 de elevi din cei 300 participanți la activitățile proiectului, selectați în baza unei scrisori de motivație și implicare, și 15 voluntari și profesori care au ajutat la derularea activităților de învățare.

Pe parcursul școlii 14.03.2015-18.03.2015, principalele sesiuni au avut în vedere creșterea stimei de sine, creșterea competenței de comunicare, lucru în echipă și proactivitate, înțelegerea cauzelor violenței și tipologiile acesteia și au determinat modalități de combatere. Mai mult, în timpul taberei, participanții au elaborat 6 proiecte pe care le vor dezvolta pe cont propriu pentru a crește conștientizare colegilor sau a comunităților din care fac parte asupra tipurilor de violență și a urmărilor acestora.

„Intregul periplu a fost o aventura extraordinara, fiecare moment aducand surprindere, emotie, evenimente neasteptate, reactii neasteptate, momente de genialitate si haos. De ce ma mir…e lumea adolescentei lor…a fost lumea adolescentei mele”, ne spune Mihai Ghemeș, moderatorul școlii și voluntar în cadrul proiectului. (Întreg articolul aici).

„Tineri fără etichete” este un program ce își propune implementarea unor măsuri ce vizează promovarea și creșterea gradului de conștientizare asupra importanței acceptării și toleranței în societate, înscrierea și educarea în domeniul toleranței, a drepturilor omului și a interculturalității. Finanţarea acestui proiect este asigurată prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, componenta 1 “Implicare”, subcomponenta 1.3 “Încurajarea valorilor democratice”, cu o sumă nerambursabilă în valoare de 130769.48 euro.

Persoană de contact: Roxana Comes, Responsabil evenimente si promovare office@sigmadevelopment.ro, 0724 293 493.

Mai multe fotografii si filmulețe din cadrul școlii gasiți la următoarele adrese:

http://tinerifaraetichete.ro/galerie/scoala-fara-etichete-imagini/

https://www.facebook.com/TineriFaraEtichete/

By admin May 11, 2015

0 Comentarii

Lasa un comentariu